Venetia ramane inca acoperita de ape. Potrivit autoritatilor, cele mai grave inundatii din ultimii 50 de ani au provocat pagube de milioane de euro. Celebra piata San Marco, dar si numeroase scoli, magazine si muzee raman inchise. In munti, insa, a nins noaptea trecuta, iar stratul de zapada depaseste doi metri.

Publicat:16.11.2019, 16:57

Asa arata strazile din Venetia dupa zile intregi de ploi. Nivelul apei a atins, pe alocuri, 2 metri, iar multe scoli, magazine si muzee raman cu usile inchise.

-Este inca multa apa inauntru?

-Destul de multa. Nivelul apei e de 5 centimetri inauntru. Ajunge pana aici."

"Suntem distrusi, va spun sincer. Noi avem aici, in apropiere, o cafenea si este distrusa. Trebuie sa vina specialistul sa incepem a repara. Vedem."

"De aceasta data a fost dur, dar vom reusi!"

Oamenii sunt ingrijorati si panicati de puhoaiele care nu se mai retrag. 

"Inca ne este frica de ceea ce am trait."

Potrivit autoritatilor, inundatiile sunt cele mai grave din ultimii 50 de ani, iar pagubele provocate se ridica la milioane de euro. La munte, insa, a nins. In unele localitati stratul de zapada depaseste chiar si doi metri.

Meteorologii locali nu au vesti bune. Din cauza temperaturilor pozitive si a stratului gros de zapada, s-ar putea produce avalanse, iar ploile vor continua in acest weekend.