Rusia ii va permite subsecretarului american de stat Victoria Nuland sa intre pe teritoriul sau, chiar daca diplomatul american se afla pe lista persoanelor care au interdictie, dupa ce Washingtonul a consimtit sa ridice o restrictie similara impotriva unui cetatean rus, a anuntat duminica Moscova, potrivit Reuters.

Publicat:10.10.2021, 19:58

Victoria Nuland este asteptata la Moscova intre 11 si 13 octombrie, unde se va intalni cu inalti oficiali rusi pentru a discuta chestiuni bilaterale, regionale si globale, a anuntat Departamentul de Stat.

„Ea se afla pe lista noastra de sanctiuni, ceea ce inseamna ca aceste persoane nu pot trece granita”, a declarat Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, pentru agentia RIA.

„Ei (Statele Unite) au inclus oficiali rusi si experti in politica externa pe lista lor de sanctiuni. Asa ca, in acest caz, problema a fost rezolvata prin reciprocitate. Da, (Victoria Nuland) va veni in Rusia”, a mai precizat Maria Zaharova.

Ea a clarificat ulterior pentru postul de radio Govorit Moskva ca un cetatean rus a fost scos de pe lista de sanctiuni al SUA, fara sa precizeze despre cine este vorba.

Statele Unite au impus o serie de sanctiuni Rusiei. Relatiile dintre cele doua tari au ajuns la nivelul Razboiului Rece in 2014, cand Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina.

Sursa: Digi24.ro