Politia suedeza a arestat cel putin zece persoane duminica, dupa scene de violenta in orasul Malmo, in urma unei manifestatii la care a fost ars din nou un exemplar al Coranului., relateaza AFP, citat de stirileprotv.ro.

Publicat:03.09.2023, 21:47

"Unii spectatori si-au aratat emotia dupa ce organizatorul a ars scrierile", a precizat politia intr-un comunicat.

"Atmosfera a fost incendiara", a continuat politia, adaugand ca "revolte violente" au izbucnit la ora 13.45 (11.45 GMT). Potrivit politiei, manifestatia s-a incheiat dupa ce organizatorul a plecat, dar un grup de persoane a ramas.

Aproximativ zece persoane au fost arestate pentru tulburarea linistii publice, iar alte doua au fost arestate sub suspiciunea de participare la revolte violente. Potrivit presei, trecatorii au aruncat cu pietre spre Salwan Momika.

O inregistrare video arata cum protestatarii incearca sa rupa cordonul de politie inainte de a fi opriti de politie.

O alta inregistrare video arata un barbat care incearca sa opreasca vehiculul de politie care il transporta pe Salwan Momika de la fata locului.

La sfarsitul lunii iulie, Salwan Momika, in varsta de 37 de ani, si un alt barbat, Salwan Naja, au calcat in picioare un exemplar al Coranului la Stockholm inainte de a-i da foc, asa cum facusera la reuniuni anterioare care au provocat tensiuni diplomatice intre Suedia si tarile din Orientul Mijlociu.

Guvernul suedez a condamnat profanarea Coranului, subliniind in acelasi timp ca totusi Constitutia suedeza protejeaza dreptul de intrunire si libertatea de exprimare.