Un virus mortal provocat de muscaturile de capusa a starnit panica in Marea Britanie. Oficialii in sanatate din Marea Britanie sunt in alerta, dupa ce au fost identificate trei cazuri de infectie cu acest virus, scrie protv.ro

Publicat:05.04.2023, 12:50

Este vorba despre virusul encefalitei transmis de capuse (TBEV). Cazurile au fost confirmate de catre Agentia britanica de securitate sanitara (UKHSA) in Yorkshire, Norfolk si la granita dintre Hampshire si Dorset, conform Daily Mail.

Expertii avertizeaza ca este putin probabil ca virusul sa dispara, iar oficialii din domeniul sanatatii i-au indemnat pe cei care se plimba in aer liber sa ia masuri de precautie si sa solicite ajutor medical daca au simptome dupa ce au fost muscati.

„Desi riscul pentru publicul larg este foarte scazut, este important ca oamenii sa ia masuri de precautie pentru a se proteja impotriva muscaturilor de capuse, cum ar fi acoperirea gleznelor si a picioarelor, aplicarea de substante impotriva insectelor si verificarea hainelor si a corpului de capuse, in special dupa ce merg in zone cu iarba mare, cum ar fi padurile, mlastinile si parcurile”, a transmis Dr. Helen Callaby.

Ce simptome provoaca virusul

Virusul cauzeaza in mod obisnuit simptome usoare asemanatoare gripei, dar poate duce la infectii grave la nivelul sistemului nervos central, cum ar fi meningita sau encefalita.

Cazurile mai grave pot include febra mare cu dureri de cap, rigiditate a gatului, confuzie sau reducerea starii de constienta.