Pompierii greci intervin duminică la un nou incendiu de vegetaţie izbucnit la sud de Atena, la scurt timp după ce au reușit să stingă flăcările într-o zonă muntoasă din nord, transmite Reuters, citată de Agerpres, scrie libertatea.ro.

Publicat:30.06.2024, 18:01

Zeci de pompieri, ajutaţi de 17 avioane de stingere, s-au luptat să aducă sub control flăcările izbucnite într-o zonă slab populată din apropierea oraşului Keratea, la aproximativ 35 de kilometri sud de Atena. 

Imagini cu cel puţin o casă în flăcări au fost difuzate de media din Grecia, în timp ce fumul de la pinii şi măslinii cuprinşi de flăcări se înălţa spre cer. 

Din cauza vântului puternic şi a temperaturilor ridicate, zeci de incendii au izbucnit în weekend, în Grecia. Autorităţile i-au sfătuit pe locuitori să nu se apropie de zonele împădurite.

Un incendiu de amploare a izbucnit, sâmbătă, 29 iunie, într-o zonă dens împădurită, la aproximativ 20 de kilometri nord de capitala Greciei, Atena. 

Săptămâna trecută, pompierii s-au luptat cu un incendiu în orașul Koropi, la 30 de kilometri sud de Atena. Incendiul s-a extins din cauza vântului puternic și a forțat mulți rezidenți să-și părăsească locuințele. 

După ce incendiile devastatoare din vara trecută, Grecia și-a intensificat pregătirile pentru acest an, angajând mai mult personal de intervenție. Incendiile de pădure sunt comune în țara mediteraneeană, dar distructivitatea lor crește pe măsură ce verile devin mai calde și mai uscate, lucru pe care oamenii de știință îl atribuie schimbărilor climatice.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.