Maia Sandu sustine ca magistratii isi doresc sa blocheze reforma in sistemul judecatoresc, dupa ce a fost amanata Adudnarea Generala a Judecatorilor. Presedintele a declarat ca mai multi experti straini urmeaza sa evalueze integritatea acestora. 

Publicat:18.03.2023, 20:44

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „E naiv ca judecatorii sa creada ca vom privi neputinciosi cum ei incearca sa distruga aceasta tara, pentru ca nu poti sa dezvolti nimic daca nu exista aceasta certitudine ca legea sa fie respectata”.

COMUNITATEA INTERNATIONALA SALUTA DECIZIA CPI

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski alaturi si comunitatea internationala saluta decizia Curtii Penale Internationale de a emite mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin. 

Volodimir ZELENSKI, PRESEDINTELE UCRAINEI: „O decizie istorica care va incepe responsabilitatea istorica. Seful unui stat terorist si un alt oficial rus au fost suspectati oficial de crima de razboi. In deportarea copiilor ucraineni - deplasarea ilegala a mii de copii de-ai nostri pe teritoriul statului terorist”.

VLADIMIR PUTIN A AJUNS IN CRIMEEA

Iar la o zi dupa ce a fost emis un madat de arestare pe numele sau, Vladimir Putin a vizitat Crimeea, pentru a aniversa 9 ani de la anexarea peninsulei.

PROTESTE SI CIOCNIRI VIOLENTE IN FRANTA

In Franta continua protestele violente din cauza cresterii varstei de pensionare. Manifestantii au provocat incendii pe strazile Parisului si s-au incaierat cu oamenii legii.