Aflata intr-o vizita de lucru la Chisinau, prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Simonyte, a discutat cu premierul tarii Natalia Gavrilita despre situatia energetica din Republica Moldova, dar si despre razboiul din tara vecina care ne afecteaza si pe noi. 

Publicat:25.11.2022, 13:31

Ingrida SIMONYTE, PRIM-MINISTRUL LITUANIEI: „Agresiunea Rusiei fata de Ucraina continuta de 9 luni, iar acest razboi afecteaza toata lumea si Republica Moldova. Condamnam aceasta agresiune dura. Am venit la Chisinau ca sa transmit un mesaj puternic de suport pentru tara voastra. In aceasta perioada, Moldova a dat dovada de solidaritate fata de refugiatii din Ucraina.”

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL RM: „Vreau sa spun ca avem o relatie foarte stransa cu Lituania si Lituania este un mare sustinator al parcursului nostru european. Lituania a fost un adevarat prieten care a sustinut Moldova in perioade grele, cele mai recente exemple fiind suportul in consolidarea rezilientei, in speacial in combaterea propagandei fake news, acordarea de bursa si finantari pentru tineri, asistenta in domeniul umanitar si desigur asistenta in parcursul nostru european si tot ce inseamna integrare Europeana. 

In cadrul intrevederii de astazi, am facut un schimb de opinie despre razboiul din Ucraina si cum bombardamentele rusesti afecteaza direct si cetatenii tarii noastre. Am discutat despre impactul in domeniul energetic si am mentionat inca odata ca tara noastra trebuie sa identifice cat mai multe surse alternative de gaze naturale si sa acceseze contracte bilaterale de electricitate si sa aiba sustinere in procurarea si obtinerea generatoarelor. ”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.