Si astazi, Partidul SOR a organizat un protest in capitala. Mai multe persoane din diferite regiuni ale tarii au fost aduse in fata Parlamentului pentru a cere celor de la conducere achitarea integral a facturilor pentru serviciile comunale. Autoritatile spun ca nu comenteaza protestul. 35 de persoane au ajuns la sectia de politie pentru documentare, iar un barbat a fost retinut.

Publicat:16.03.2023, 10:56

UPDATE 13:10 Protestul s-a sfarsit 

UPDATE 12:20 Protestatarii spun ca vor intra in cladirea Parlamentului, daca presedintele Parlamentului nu iese in fata manifestantilor: „Igor Grosu, iesi afara”

UPDATE 12:00 Mai multe persoane care sunt contra protestului au incercat sa opreasca manifestantii sa intre la Parlament. S-au luat la bataie 

UPDATE 11:55 In timp ce manifestantii scandeaza lozinci impotriva guvernarii, politia indeamna protestatarii sa aiba un comportament adecvat printr-un mesaj rostit la megafon

UPDATE 11:49 Circulatia troleibuzelor pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, de la strada Ciuflea pana la strada Mihai Viteazul este sistata 

UPDATE 11:26 Protestatarii scandeaza: „Jos Maia Sandu”

UPDATE 11:20 Manifestantii au blocat o portiune a bulevardului Stefan ce Mare si Sfant si se indreapta spre Parlament. 

UPDATE 11:08 Protestatarii se aduca in centrul capitalei. Cu drapele in maini, acestia sunt vazuti pe mai multe strazi din Chisinau.

Nu este pentru prima data in aceasta luna cand partidul SOR organizeaza protest. La 13 martie, simpatizantii partidului SOR au blocat strazile din mai multe sectoare ale capitalei. Deputatul SOR, Marina Tauber, a declarat atunci ca astfel de actiuni vor fi organizate in fiecare zi. 

La protestul organizat de partidul SOR la 12 martie, aproape 80 de persoane, dintre care 24 minori, au fost duse la Inspectoratul de Politie, in urma altercatiilor la protestul organizat de partidul SOR in centru capitalei. Marina Tauber, aflata in fruntea protestatarilor, s-a certat cu fortele de ordine, dupa ce a incercat sa mute protestul in fata Guvernului, desi potrivit politiei si a celor de la primarie, nu avea o permisiune in acest sens.

Principala revendicare a manifestantilor este achitarea de catre Guvern a facturilor de gaze pentru cele trei luni de iarna. Premierul, aflat intr-o vizita la Drochia, a comentat astazi protestele organizate de partidul Sor.-CITIT

Dorin RECEAN, PRIM-MINISTRUL RM:Ei in loc sa vina sa munceasca, ia bani ca sa mearga fie pe un traseu, fie la Chisinau ca sa produca destabilizari. Noi nu trebuie sa invinuim acesti oameni… ei sunt trasu de capastru. Cineva in virtutea prostiei, cineva de saracie.”

Potrivit politiei, si de aceasta data mai multe autobuze care aduceau manifestanti la protest au fost oprite la intrarea in oras din motiv ca nu aveau actele in regula. Oamenii legii spun ca la manifestatie au participat in jur de 650 de persoane. Organizatorii nu au oferit deocamdata o cifra. 

Acum cateva zile seful IGP a declarat ca politia a zadarnicit un plan elaborat de serviciile secrete ruse, care intentionau sa organizeze destabilizari si dezordini in timpul protestelor din tara. Sapte persoane au fost arestate.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Ieri, seful Politiei Nationale a anuntat ca Serviciile secrete ruse voiau sa organizeze incidente la protestele de ieri, dar planul a fost zadarnicit de oamenii legii, care au retinut mai multe persoane ce puneau la cale dezordini in masa.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.