Procuratura Anticoruptie in comun cu CNA si SIS au descins astazi cu perchezitii la domiciliul fostului presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ultimul update: 24.05.2022, 11:43 Publicat:24.05.2022, 11:31

UPDATE 18:30 Igor Dodon a fost scos din locuinta dupa 10 ore de perchezitii. Momentul in care acesta este retinut.

UPDATE 17:35 Mai multi sustinatori ai fostului presedinte Igor Dodon protesteaza in fata domiciliului acestuia, unde au loc perchezitii.

UPDATE 16:50 Igor Dodon si cumnatul sau, Petru Merineanu au fost retinuti pentru 72 de ore.

"In privinta celor doua persoane au fost dispuse masuri de retinere pentru 72 de ore, deoarece au fost constatate unele riscuri de distrugere a probelor. Au fost descoperite urme care demonstreaza comiterea infractiunilor investigate", a mentionat procurorul-sef interimar al Procuraturii Anticoruptie, Elena Cazacov in cadrul unui birefing de presa.

UPDATE 15:00 Carabinerii au format o coloana pentru a desparte sustinatorii si persoanele care protesteaza impotriva fostului presedinte.

UPDATE 14:42 Mai multe persoane aflate in fata casei s-au luat la bataie. Acestia utilizeaza un limbaj neadecvat. Carabinerii au fost nevoiti sa intervina.

UPDATE 11:00 De cand au inceput perchezitiile, nimeni din familia lui Igor Dodon nu a iesit.

UPDATE 10:40 Petru Merineanu, cumnatul fostului presedinte, Igor Dodon, a fost retinut pentru 72 de ore.

UPDATE 10:37 Un barbat a venit cu vin spumant in fata casei lui Igor Dodon. Acesta spune ca a pierdut o zi de lucru, doar sa vina sa sarbatoreasca.

UPDATE 09:00 Perchezitiile au loc la casa parinteasca a lui Igor Dodon, dar si la baza de odihna din Sadova care ii apartine acestuia.

UPDATE 07:00 Procurorii Anticoruptie in comun cu CNA si SIS au descins cu perchezitii la domiciliul fostului presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Potrivit procurorului responsabil de comunicarea cu mass-media al PG, Igor Dodon este banuit de corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala.

In mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video in care se vede cum Igor Dodon, primeste o punga neagra de la Vlad Plahotniuc.

In 2020, in urma denunturilor depuse de Andrei Nastase si Iurie Renita, Procuratura a anuntat ca va investiga filmuletul in care Igor Dodon ar fi primit o punga cu bani de la Vlad Plahotniuc. Actiunea ar fi avut loc in timpul negocierilor dintre PSRM si PDM in vederea formarii unei coalitii parlamentare. Ulterior, Procuratura Anticoruptie a anuntat ca nu va initia un dosar pentru ca este imposibil sa demonstrezi ce se afla in punga. Igor Dodon a negat ca ar fi primit bani de la Plahotniuc.