In aceasta dimineata, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba si ministrul Mediului, Rodica Iordanov, au depus juramantul. La eveniment a fost prezent presedintele tarii, Maia Sandu si prim-ministrul Natalia Gavrilita. 

Ultimul update: 18.11.2022, 09:00 Publicat:18.11.2022, 08:45

Dumitru ALAIBA, MINISTRUL ECOMONIEI: „Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea propasirii Republicii Moldova, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a tarii”.

Rodica IORDANOV, MINISTRUL MEDIULUI: „Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea propasirii Republicii Moldova, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a tarii”.

Maia SANDU, PRESEDINTELE TARII: „Vreau sa le multumesc colegilor care au plecat, pentru efort si sacrificiu. Stiu ca toata lumea a muncit onest, stiu ca a fost greu, nu e usor sa iti asiguri institutitii aproape nefunctionale dupa ani de subminare a astatului si dupa decenii de politici proaste. Este o vorba: Omul potrivit, la locul potrivit. Domnilor ministri, bine ati venit in echipa. Astept actiuni curajoase si prompte.”

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRU: „Traim timpuri complicate si avem nevoie de o accelerare a actiunilor Guvernului pe anumite domenii cheie. Este nevoie de atentie pe cateva sectoare ca sa trecem cu bine peste aceasta iarna si ca sa reusim sa facem ancorarea Moldovei in UE ireversibila.”

La data de 16 noiembrie, inainte de sedinta Guvernului, prim-ministrul tarii a anuntat ca Dumitru Alaiba va fi numit noul ministru al Economiei, iar Rodica Iordanov va fi noul ministru al Mediului. Asta, dupa ce Sergiu Gaibu si-a dat demisia.

In septembrie si ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, si-a anuntat demisia.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.