PSRM promite majorarile pensiilor pentru invalizi si batrani. Este vorba despre mai multe initiative ce tin de domeniul medicinei, care au fost prezentate in cadrul unui briefing de presa.

Publicat:28.01.2020, 10:58

Vladimir ODNOSTALCO, DEPUTAT PSRM: "In 2019 PSRM a inaintat Parlamentului un sir de initiative ce tine de compensatii pentru invalizi si batrani, majorarea compensatiilor pentru sezonul rece pe timp de iarna. Suma s-a marit de la 350 la 500 de lei."

De asemenea, Odnostalco a mentionat si despre garantia de a achita pensia persoanei care a decedat unuia dintre soti timp de 5 ani: "Va lucra din februarie"

Deputatul PSRM a mentionat ca sunt pensionari care au plecat la munca peste hotare si primesc pensie acolo, insa nu beneficiaza de ajutor medical in Republica Moldova.

Totodata, Odnostalco a subliniat problema persoanelor dependente de droguri sau sinucideri care cresc substantial. El a spus ca trebuie de luat masuri de prevenire in aceste probleme.

La fel, in cadrul briefingului s-a mentionat reluarea programului "Un doctor pentru tine" si livrarea celor 168 de ambulante noi, care vor fi repartizate in toate raioanele tarii.

VEZI SI: Vom avea 168 de ambulante noi. Ce spune Igor Dodon