Deputatul Stefan Gatcan a spus ca decizia de a parasi PSRM este o decizie proprie si nu a fost influentata financiar, asa cum au afirmat fostii colegi socialisti. Totodata, in cadrul unui briefing de presa, deputatii Pro Moldova au declarat ca unii membri ai partidului au fost amenintati cu rafuiala fizica.

Publicat:30.06.2020, 14:08

"Decizia de a parasi PSRM este o decizie personala, nu este influentata de nimeni si este motivata de situatia care exista astazi. In trei luni de zile am inteles foarte multe lucruri, inclusiv problemele din domeniul sanitar. Atunci cand lucrurile nu stau bine, cand vedem un grad inalt de indicatori epidemiologici, cand unii colegi din prima linie deja au decedat, eu vin catre dvs cu tentativele mele de a imbunatati lucrurile care nu au fost auzite.

Respect colegii din PSRM si rog sa nu veniti cu atacuri in adresa familiei mele, rudelor, prietenilor. Repet, decizia imi apartine si atunci orice decizie ce tine de aflarea mea in Parlament sau parasirea lui o voi lua personal. Nu are sens sa intimidati membrii familiei, rudele, prietenii sau alti alegatori care m-au votat", a declarat Stefan Gatcan, in cadrul unui briefing de presa.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, s-a adresat functionarilor din institutiile de forta sau de ancheta sa respecte legea si sa nu-i asculte pe politicieni. Candu spune ca nu va da nume, dar au inceput intimidari in randul unor colegi din partid.

In acest context, deputatul Vladimir Cebotari a spus ca unii dintre colegii lor au fost opriti in trafic de catre niste persoane care au fost deja identificate si spune ca s-au facut presiuni, amenintari fizice pentru a se lua anumite decizii. Deputatul spune ca pentru a evita aceste lucruri in continuare, va face o sesizare catre organele de drept, unde va indica numele direct a persoanelor vinovate, de asemenea, ca dovada sunt inregistrari video si audio.

Stefan Gatcan a anuntat astazi ca paraseste fractiunea PSRM din Parlament si adera la Pro Moldova. Acum, coalitia de guvernare a ramas cu 49 de mandate, 36 de deputati PSRM si 13 deputati PDM.

Unii deputati PSRM spun ca Gatcan a plecat in schimbul sumei de 1-2 milioane de lei si ca in acest context vor sesiza Procuratura Generala.

Citeste si :  Reactia Pro Moldova, dupa ce socialistii au spus ca Stefan Gatcan ar fi primit 1-2 milioane de dolari ca sa plece din PSRM
Citeste si :  Andrian Candu i-a urat bun venit lui Stefan Gatcan in echipa Pro Moldova. Ce spune liderul partidului
Citeste si :  PAS, despre plecarea lui Stefan Gatcan: "Ce ironie! PSRM a investit atata in alegeri. Ceea ce se intampla este o farsa, dar socialistii si-au sapat singuri groapa"
Citeste si :  Vlad Batrancea si Corneliu Furculita condamna plecarea lui Gatcan din PSRM: "Un deputat care pentru 1-2 milioane de dolari este gata sa-si vanda propria mama..."prostitutie" politica"
Citeste si :  Stefan Gatcan pleaca din PSRM si se alatura partidului Pro Moldova. Mesajul medicului