18 aprilie 2014, ora 14:43

Cannelloni cu carne de vita si ciuperci

Rasfata-i pe cei dragi cu o reteta speciala.

Ingrediente:
Pentru paste:

  • 200g faina
  • 2 oua

Pentru umplutura:

  • 280g carne de vita tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 tulpina telina
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 60g sunca
  • 10g trufe albe
  • 30g hribi italieni (ciuperci porcini) uscati
  • 4 rosii
  • 120ml  vin alb sec
  • 30g faina
  • nucsoara

Pentru topping:

  • 85g unt
  • 100g parmezan
  • sare si piper
  • 120ml sos de carne*

Mod de preparare:
Pune ciupercile uscate intr-un bol cu apa calduta si lasa-le sa se inmoaie timp de 20 de minute.

Pune faina pe blatul de lucru si formeaza o gaura in centrul ei in care spargi ouale. Incepe sa le incorporezi in faina, cu ajutorul degetelor si framanta aluatul, pana cand devine neted si usor elastic. Lasa-l sa stea 20 de minute, acoperit cu un prosop.

Cu ajutorul unui sucior sau al unei masini speciale pentru paste intinde aluatul in foi subtiri. Taie din aluat 30 de patrate cu latura de 10cm.

Pune la fiert apa cu sare. Cand apa da in clocot, fierbe cate 30 de secunde patratele de aluat. Scoate-le pe un servet uscat sa se raceasca. Repeta operatiunea pana cand fierbi toate pastele.

Curata si toaca marunt morcovul, ceapa si tulpina de telina. Caleste-le impreuna cu patrunjelul in 20 de grame de unt topit. Lasa-le sa se gatesca pana cand ceapa devine opaca. Pune peste legume carnea tocata si, amestecand continuu, lasa-o sa se rumeneasca putin. Adauga sunca tocata, trufa alba feliata subtire si ciupercile inmuiate. Condimenteaza cu sare, piper si un praf de nucsoara.

Gateste-le pentru cateva minute, adauga vinul si lasa-le sa gateasca 20 de minute, pana cand sosul se ingroasa. Adauga 30g faina, cele 4 rosii tocate si 1 sau 2 linguri de sos de carne *. Mai lasa sa fiarba pe foc mediu inca 40 de minute.

Odata ce sosul s-a gatit, intinde-l intr-o tava pentru a-l ajuta sa se raceasca mai repede. Pune o lingura de sos in centrul fiecarui patrat din aluat de paste si ruleaza pentru a forma un cannelloni.
Pune cannelloni intr-un singur strat intr-un vas de copt uns cu unt. Acopera-i cu restul de sos, parmezan ras si cubulete de unt.

Coace cannelloni la 180C timp de 20 de minute pana cand se rumenesc frumos la suprafata Serveste-i fierbinti.

Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare: 1 ora si 50 minute
Grad de dificultate: avansat


Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numărul 079400508.