Extrem de savuroasa, numai buna de incercat
Ingrediente:
- 300g penne rigate Barilla
- 220g vinete
- 140g ricotta scursa
- 350g rosii din conserva in suc propriu
- 50g ceapa tocata
- 1 lingura ulei de masline extra virgin
- 5 frunze busuioc
- 1 catel de usturoi tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie vinetele in cuburi si sareaza-le. Lasa-le intr-o strecuratoare ca sa se scurga apa in exces.
Caleste ceapa si usturoiul tocat in uleiul incins, timp de 1-2 minute. Adauga vinetele, pulpa de la rosiile din conserva, sare si piper si gateste-le impreuna timp de 15-20 de minute.
Intre timp, fierbe al dente pastele in apa cu sare si, cand sunt gata, scurge-le si adauga-le peste sos.
Pune in aceeasi tigaie frunzele de busuioc si ricotta faramitata.
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de pregatire: 45 min
Grad de dificultate: usor