25 martie 2014, ora 11:07

Penne cu creveti picanti si sos de rosii

Rasfata-i pe cei dragi cu un meniu delicios

Ingrediente:

  • 450g Penne Rigate Barilla
  • 450g creveti mari curatati
  • 1 lingurita sare Kosher 
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 800g rosii tocate cubulete din conserva + lichidul lor
  • 240ml vin alb sec
  • 3 catei usturoi tocati
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 10g frunze patrunjel
  • 10g busuioc proaspat tocat

Mod de preparare:

Pune la fiert apa cu sare pentru paste.

Amesteca crevetii cu sarea Kosher, piperul si fulgii de ardei iute. Caleste-i in uleiul de masline incins la foc mediu, intr-o tigaie, timp de 2 minute. Scoate-i pe o farfurie si lasa-i deoparte.

In aceeasi tigaie, caleste ceapa timp de 5 minute. Apoi, adauga rosiile din conserva si lichidul lor, vinul alb, oregano si usturoiul. Lasa-le sa fiarba impreuna la foc mic, timp de 10 minute, pana cand sosul se ingroasa.

Intre timp, pune pastele la fiert, in apa cu sare si lasa-le timp de 8 minute. Scurge-le si adauga-le peste sosul cu rosii. Amesteca bine ca sa le acopere.

Adauga si crevetii si amesteca inca o data. Ia tigaia de pe foc si adauga frunzele se patrunjel si busuiocul tocat.

Condimenteaza cu sare, dupa gust, si serveste pastele imediat

Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare: 35 min
Grad de dificultate: usor

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numărul 079400508.