Rasfata-i pe cei dragi cu un meniu delicios
Ingrediente:
- 450g Penne Rigate Barilla
- 450g creveti mari curatati
- 1 lingurita sare Kosher
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie tocata marunt
- 800g rosii tocate cubulete din conserva + lichidul lor
- 240ml vin alb sec
- 3 catei usturoi tocati
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 10g frunze patrunjel
- 10g busuioc proaspat tocat
Mod de preparare:
Pune la fiert apa cu sare pentru paste.
Amesteca crevetii cu sarea Kosher, piperul si fulgii de ardei iute. Caleste-i in uleiul de masline incins la foc mediu, intr-o tigaie, timp de 2 minute. Scoate-i pe o farfurie si lasa-i deoparte.
In aceeasi tigaie, caleste ceapa timp de 5 minute. Apoi, adauga rosiile din conserva si lichidul lor, vinul alb, oregano si usturoiul. Lasa-le sa fiarba impreuna la foc mic, timp de 10 minute, pana cand sosul se ingroasa.
Intre timp, pune pastele la fiert, in apa cu sare si lasa-le timp de 8 minute. Scurge-le si adauga-le peste sosul cu rosii. Amesteca bine ca sa le acopere.
Adauga si crevetii si amesteca inca o data. Ia tigaia de pe foc si adauga frunzele se patrunjel si busuiocul tocat.
Condimenteaza cu sare, dupa gust, si serveste pastele imediat
Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare: 35 min
Grad de dificultate: usor