22 aprilie 2014, ora 14:32

Rigatoni la cuptor cu ciuperci Porcini si parmezan

Ingrediente:

  • 1 cutie Barilla Rigatoni
  • 60g unt
  • 2 linguri faina
  • 480ml lapte
  • 170g parmezan feliat subtire
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 catel usturoi tocat marunt
  • 450g ciuperci Porcini (congelate), decongelate si taiate in cubulete 
  • 2 linguri pantrujel

Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180C.

Incalzeste laptele si, intre timp, topeste untul intr-o tigaie mica, la foc mediu. Adauga faina in untul topit si gateste, amestecand continuu, timp de 3 minute.

Adauga laptele in amestecul cu faina si lasa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, amestecand mereu, pana cand sosul da in clocot si se ingroasa.

Condimenteaza cu sare si piper. Adauga in sos jumatate din parmezan si ia tigaia de pe foc.

Intre timp, caleste ustuoiul in uleiul incins, pe foc mediu, pana cand se rumeneste. Adauga ciupercile si gateste-le pana cand se inmoaie. Adauga ciupercile in sosul cu parmezan si amesteca bine

Fierbe pastele in apa cu sare jumatate din timpul recomandat pe ambalaj. Scurge-le si adauga-le in sosul cu ciuperci.

Toarna amestecul intr-un vas de copt de 1.5 litri uns cu ulei sau unt.

Presara deasupra restul de parmezan si patrunjelul.
 
Coace pastele timp de 20 de minute si lasa-le sa se racoreasca 10 minute inainte de servire.

Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare: 60 minute
Grad de dificultate: usor

Citeste secretele Barilla pentru pregatirea pastelor perfecte: www.barilla.ro

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numărul 079400508.