O reteta usoara, simpla si savuroasa
Ingrediente:
- 340g paste farfalle Barilla
- 200g sunca
- 1 lingurita mustar
- 3 linguri maioneza
- 200g giardiniera (legume murate in otet)
- 1/2 lamaie
- 3,5 linguri ulei de masline extra virgin
- sare si piper
Mod de preparare:
Pune maioneza, mustarul, o lingura de ulei si putin piper intr-un bol si amesteca-le bine cu o furculita.
Taie prosciutto si legumele murate in otet in patratele.
Decojeste lamaia, cu tot cu partea alba. Pastreaza doar pulpa si tai-o in bucatele mici.
Gateste pastele al dente intr-o oala mare cu apa sarata. Apoi, scurge-le de apa si pune-le imediat sub un jet de apa rece, ca sa se opreasca din gatit.
Scurge pastele din nou, pune-le intr-un bol, apoi acopera-le cu sosul facut la inceput, cu prosciutto, legume si lamai.
Amesteca bine, stropeste salata cu putin ulei de masline si serveste.
Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 25 min
Grad de dificultate: usor