14 aprilie 2014, ora 10:22

Salata de paste cu prosciutto crudo

O reteta usoara, simpla si savuroasa

Ingrediente:

  • 340g paste farfalle Barilla
  • 200g sunca
  • 1 lingurita mustar
  • 3 linguri maioneza
  • 200g  giardiniera (legume murate in otet)
  • 1/2 lamaie
  • 3,5 linguri ulei de masline extra virgin
  • sare si piper

Mod de preparare:
Pune maioneza, mustarul, o lingura de ulei si putin piper intr-un bol si amesteca-le bine cu o furculita.
Taie prosciutto si legumele murate in otet in patratele.
Decojeste lamaia, cu tot cu partea alba. Pastreaza doar pulpa si tai-o in bucatele mici.
Gateste pastele al dente intr-o oala mare cu apa sarata. Apoi, scurge-le de apa si pune-le imediat sub un jet de apa rece, ca sa se opreasca din gatit.
Scurge pastele din nou, pune-le intr-un bol, apoi acopera-le cu sosul facut la inceput, cu prosciutto, legume si lamai.
Amesteca bine, stropeste salata cu putin ulei de masline si serveste.

Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 25 min
Grad de dificultate: usor

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numărul 079400508.