Un deliciu din inima Italiei pe care trebuie sa-l incerci si tu
Ingrediente:
- 370g spaghetti
- 140g Guanciale sau bacon
- 4 galbenusuri
- 100g branza Pecorino
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Fierbe pastele in apa sarata. Intre timp, taie baconul fasii si pune-l intr-o tigaie, pe foc, fara sa adaugi ulei. Lasa-l putin, cat sa-si schimbe culoarea.
Intre timp, bate ouale si amesteca-le cu branza si cu 2 linguri din apa in care fierb pastele. Condimenteaza cu piper negru proaspat macinat.
Dupa ce pastele s-au fiert (al dente), stoarce-le si pune-le in tigaia cu baconul. Ia tigaia de pe foc si adauga ouale batute si inca o lingura de apa fiarta.
Amesteca un minut, presara inca putina branza Pecorino deasupra si piper negru si serveste.
Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 20 min
Grad de dificultate: usor