Savuros, usor de gatit si extrem de rapid!
Ingrediente:
- 340g spaghetti Barilla No.5
- 280g file proaspat de ton
- sare
- 2 linguri patrunjel tocat
- 60ml ulei de masline extravirgin
- 600ml sos de rosii*
Mod de preparare:
Prajeste fileul de ton in ulei de masline pana cand devine auriu, scurge-l si condimenteaza-l cu sare.
Pune sosul de rosii pe foc sa se incalzeasca si adauga tonul prajit, taiat cubulete mici, impreuna cu patrunjelul tocat. Lasa-le sa se gateasca impreuna timp de 10 minute, la foc mic.
Fierbe spaghetele al dente in apa cu sare. Surge-le si aseaza-le in fafruii. Pune peste ele sosul cu bucatele de ton.
Sos de rosii
- 900g rosii
- 110g ceapa alba
- 60ml ulei de masline extravirgin
- 100g tulpina telina
- 100g morcov
- 5 frunze de dafin
- sare si piper
- 1 fir de patrunjel
Spala si taie morcovii, ceapa si telina in cubulete. Spala rosiile si indeparteaza semintele. Toaca-le si pune-le intr-o tigaie cu uleiul de masline si legumele tocate. Adauga parunjelul tocat. Acopera cu un capac si gateste-le impreuna la foc mediu timp de 30 de minute. Ia capacul de pe oala si lasa lichidul sa se reduca. Condimenteaza cu sare si piper. Paseaza totul printr-o sita.
Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare: 30 minute
Grad de dificultate: usor