O speialitate italiana de exceptie, s-o incerci pe care neaparat trebuie s-o incerci si tu
Ingrediente:
- 280g spaghetti Barilla No.5
- rosii proaspete, dupa gust
- 1 ardei gras
- 2 catei usturoi
- 1 ardei iute
- ulei de masline extravirgin
- oregano
- busuioc
- patrunjel
- 1 zucchini
- faina
Mod de preparare:
Caleste cateii de usturoi taiati in sferturi in putin ulei de masline incins intr-o tigaie. Cand incep sa se rumeneasca, scoate-i si pune la calit, in aceeasi tigaie, cateva rosii tocate si ardeiul gras taiat in bucati.
Da focul mai tare si adauga oregano, ardeiul iute tocat marunt si busuioc tocat. Gateste-le impreuna cateva minute.
Intre timp, feliaza zucchini in rondele, tavaleste-le prin faina si prajeste-le in ulei.
Fierbe pastele al dente in apa cu sare, scurge-le si amesteca-le cu sosul de rosii pregatit si feliile de zucchini. Presara deasupra puntin patrunjel proaspat, tocat.