Poate multi v-ati intrebat de ce resimtiti organismul greu dupa cateva ore de la ultima masa sau, mai ales, de ce nu aveti un somn linistit stiind ca ati mancat ceva "usor". Iata in cat timp se digera alimentele in functie de categoria din care fac parte:
Apa – trece aproape deodata direct în intestin;
Sucurile de fructe si supele – 15-20 de minute;
Pepenele verde – 20 de minute;
Pepenele galben – 30 de minute;
Portocalele, poama, grapefruitul – 30 de minute;
Merele, prasadele, piersicele, visinele – 40 de minute;
Rosiile, salata, castravetii – 30-40 de minute;
Bostaneii, broccoli, varza, mazarea, porumbul – 45 de minute;
Morcovul, sfecla – 50 de minute;
Piureul din legume – 20-30 de minute;
Orezul rafinat, hrisca, faina de grau, faina de porumb, fulgii de ovaz, malaiul – 60-90 de minute;
Semintele de floarea soarelui, de bostan, de susan – 2 ore;
Migdalele, alunele, arahidele crude, nucile – 2,5-3 ore;
Laptele – 2 ore;
Chefirul – 1,4 ore;
Branza de vaci si casul – 90 de minute;
Cascavalul cu cheag tare – 4-5 ore;
Ouale – 45 de minute;
Cambula, halibutul – 30 de minute;
Somonul, pastravul, tonul, heringul – 45-60 de minute;
Carnea de pui – 1,5-2 ore;
Carnea de curcan – 2-2,2 ore;
Carnea de vita si de oaie – 3-4 ore;
Carnea de porc – 4,5-5 ore.