Cercetatorii insinuiaza ca nu ar trebuie sa consumi cartofi in timpul sarcinii!

Un nou studiu sugereaza ca o dieta a femeilor, bazata mai mult pe consumul de cartofi, le poate aduce mai aproape de dezvoltarea diabetului din timpul sarcinii, o complicatie care poate aparea in timpul acesteia.

Intr-un studiu ce a durat 10 ani, cercetatorii au descoperit 854 de cazuri de astfel de diabet in randul a 21693 de sarcini. Femeile participante la studiu au completat un chestionar la fiecare patru ani, in care au observat comportamentul alimentar al viitoarelor mamici.

Analizand datele au descoperit ca acelea care consumasera cartofi cel putin o data pe saptamana, fata de cele care nu consumau deloc, au avut un risc cu 20 la suta mai crescut de a dezvolta diabet.

Motivul este inca necunoscut, dar autorii studiului considera ca exista o legatura intre indexul glicemic mare pe care cartofii il au - cresc rapid nivelul de gkucoza in sange.