In cadrul sedintei de astazi a Parlamentului, la proiectul de lege cu privire la declararea starii de urgenta, deputatii PAS au venit cu 16 amendamente, in final toate au fost respinse din lipsa de voturi.

Publicat:31.03.2021, 17:05

Sergiu Litvinenco a propus instituirea starii de urgenta pentru o perioada de 15 zile, Dan Perciun a propus ca salariatii din domeniul privat sa primeasca cate o mie de lei pe saptamana pe perioada starii de urgenta. Nici amendamentul lui Radu Marian privind indemnizatia de somaj  si simplificare a procedurii de inregistrare a statutului de somer, nu a intrunit numarul necesar de voturi. 

Dumitru Alaiba a venit cu propunerea ca agentii economici sa fie scutiti de plata chiriilor, platilor comunale si sa nu le fie blocate conturile, astfel sa fie instituita moratoriul pentru agentii economici si persoanele fizice. 

Bolea Vladimir a propus ca MSMPS sa solicite suportul partenerilor externi pentru echipe de medici, iar Mihai Popsoi a propus imputernicirea CNESP sa intreprinda de urgenta elaborarea unui mecanism pentru monitorizarea celor infectati si vaccinati cu coronavirus. Totodata, a mai fost propusa accelerarea campaniei de vaccinare si lansare a celei de-a doua etapa, marirea capacitatii de testare zilnica a cetatenilor.

In aceste momente, Parlamentul examineaza propunerea Guvernului privind declararea starii de urgenta pe intreg teritoriul Republicii Moldova. Biroul permanent al Legislativului a aprobat examinarea acesteia, in sedinta plenara de astazi.

Citeste si :  LIVE. Stare de URGENTA in Moldova pana pe 30 mai? Parlamentul examineaza propunerea de a institui LOCKDOWN