A fost scandal astazi la Curtea de Apel Cahul, unde a avut loc o noua sedinta in dosarul fostului primar de Orhei, Ilan Sor. Desi sedinta a fost publica, presa nu a putut filma, iar acest lucru i-a infuriat pe sustinatorii partidului SOR, care au incercat sa dea buzna in institutie. Oamenii s-au luat la cearta cu politistii si au scandat lozinci.

Publicat:22.05.2020, 20:50

Cu masti pe fata si megafoane in maini, zeci de pensionari, sustinatori ai partidului SOR, in frunte cu deputata Marina Tauber, s-au adunat astazi in fata Curtii de Apel Cahul si au protestat. Oamenii au uitat de distanta sociala, iar la un moment dat s-au luat la cearta cu politistii. 

”Ei nu au dreptul sa nu ne dea voie sa trecem la judecata.” 

Oamenii s-au infuriat pentru ca, desi sedinta a fost publica, ei nu au fost lasati sa asiste si nici presa nu a putut filma. Ca sa nu poata intra in institutie, oamenii legii au format un cordon in fata cladirii.

”Nu se permite mai mult de 24 de oameni sa intre in sala.” 

Ulterior, in fata oamenilor a iesit deputata Marina Tauber, care s-a plans ca nu are dreptul sa stea in sala. 

Marina TAUBER, DEPUTAT PARTIDUL SOR: Dodon, ca nimeni altul, stie foarte bine ca Ilan Sor este nevinovat, de asta incearca inca odata sa aduca incriminari.”

Responsabilii de la presedintie spun ca nu comenteaza declaratiile politice. Potrivit avocatului lui Ilan Sor, la urmatoarea sedinta presa va avea voie sa filmeze si sustin ca ceea ce s-a intamplat astazi a fost ilegal. Ilan Sor a fost condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare de prima instanta fiind invinuit ca ar fi obtinut cinci miliarde de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat apoi prin firme off-shore. El se declara nevinovat. Sor a fugit din tara in luna iunie si s-ar afla acum in Israel.