Dupa ce zilele trecute, canalul de Telegram al lui Sergiu Litvinenco a fost spart, iar mai multe conversatii au fost facute publice, aceasta a venit cu o reactie si a spus ca totul este un fals. Acum, ministrul Justitiei spune ca convorbirile sale au fost trunchiate, deplasate si rupte din context. Asta, dupa ce mai multe persoane au cerut demisia ministrului, dupa cele intamplate. 

Publicat:11.11.2022, 10:19

„Asa cum am declarat anterior, in rezultatul spargerii contului meu personal de pe o retea de socializare, in spatiul public au fost publicate fragmente din corespondenta mea. Mai multe convorbiri de-ale mele au fost trunchiate, deplasate si rupte din context, fapt care a dus la denaturarea informatiei cu scop de manipulare si fabricare a unor falsuri grosolane in adresa mea, a colegilor si a familiei mele. Dupa ce au vazut ca nu au nimic cu ce sa ma santajeze, au recurs la falsificari si „desenari” grosolane. Si vor mai continua, fiindca nu au de gand sa se opreasca aici”, a scris Litvinenco pe facebook. 

Totodata, acesta a spus ca pe parcursul mandatului si nici inainte de acesta nu a comis acte care sa incalce legea sau sa atraga orice alt fel de sanctiune. 

„Sunt gata sa raspund pentru actiunile mele in fata cetatenilor, dar nu ma voi lasa intimidat in fata hotilor si coruptilor care au jefuit tara timp de 30 de ani si care vor sa-i opreasca parcursul spre libertate, democratie si prosperitate”, a mai scris ministrul pe retelele de socializare. 

La data de 9 octombrie, dupa ce contul de Telegram al Maiei Sandu, dar si a altor ministri a fost spart si publicat un mesaj in care se vorbeste despre coruptie in sistemul de Justitie din tara, a aparut si un site. Acolo, au fost facute publice mai multe mesaje dintre Sergiu Litvinenco si alte persoane din anturajul sau, cu care ar fi purtat mai multe discutii pe Telegram.

La scurt timp, Litvinenco a venit cu o reactie si a spus ca discutiile care circula in spatiul public si care aparent ar fi de pe canalul sau de Telegram, sunt un fals ordinar.

Tot atunci, si Fadei Nagacevschi a scris pe pagina sa de facebook ca regreta ca discutiile private dintre el si Litvinenco au fost interceptate in mod ilegal si facute publice.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.