Aflat in arest la domiciliu, fostul presedinte a spus ca procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri de ale sale si ale rudelor. Totodata, fostul presedinte acuza din nou ca dosarul in care accesta este banuit este unul fals si nu are probe suficiente.

Ultimul update: 23.06.2022, 15:25 Publicat:23.06.2022, 13:51

„Procurorii aserviti politic au inteles ca daca dosarul intentat impotriva mea nu are succes juridic, atunci trebuie de facut jocuri si gesturi propagandistice. Iar un element al acestui teatru propagandistic este sa fie pus sechestru pe un sir de bunuri de-ale mele si ale rudelor, inclusiv pe active pe care nu le am in proprietate, fie sunt in gaj in banci. Scopul puterii si a echipei de procurori subordonati politic este evident – sa prelungeasca telenovela dosarului Dodon, ca lumea sa aiba ce discuta si sa dea uitarii pentru cateva zile saracia si haosul din tara”, a scris Dodon pe pagina de Facebook.

De asemenea, acesta a mai scris pe retelele de socializare ca „hotii miliardului stau la libertate si se afla la putere”.

„Aceasta e adevarata fata a „reformei justitiei” a guvernarii Maiei Sandu – utilizarea justitiei pentru a distruge opozitia intr-un stat care nu mai este democrat, ci s-a transformat intr-o dictatura controlata de Occident. Catre ziua de luni voi mai veni cu unele informatii despre show-urile regizate de Guvernare in comun cu Procuratura”, a mai adaugat fostul presedinte.

Contactat de PRO TV, procurorul responsabil in comunicare cu mass-media ne-a spus ca Igor Dodon a fost invitat astazi la Procuratura Anticoruptie pentru a i se aduce la cunostinta hotarirea prin care s-a dispus punerea sub sechestru a anumitor bunuri in procesul investigatiei penale in care acesta este vizat.

Fostul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost plasat in arest la domiciliu pentru 30 de zile. Asta, dupa ce magistratii Judecatoriei Ciocana au analizat demersul procurorilor anticoruptie privind aplicarea masurii preventive. 

La data de 24 mai, Igor Dodon, a fost retinut pentru 72 de ore. De asemenea, a fost retinut pentru 72 de ore si cumnatul sau, Petru Merineanu, care, in timpul perchezitiilor, a incercat sa manance o recipisa. Procuratura Anticoruptie in comun cu CNA si SIS au descins cu perchezitii la domiciliul lui din capitala, la casa parinteasca, dar si la baza de odihna din Sadova care ii apartine acestuia.

Fostul presedinte este banuit de corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala. 

Asta, dupa ce in mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video in care se vede cum Igor Dodon, primeste o punga neagra de la Vlad Plahotniuc.

In 2020, in urma denunturilor depuse de Andrei Nastase si Iurie Renita, Procuratura a anuntat ca va investiga filmuletul in care Igor Dodon ar fi primit o punga cu bani de la Vlad Plahotniuc. Actiunea ar fi avut loc in timpul negocierilor dintre PSRM si PDM in vederea formarii unei coalitii parlamentare. Ulterior, Procuratura Anticoruptie a anuntat ca nu va initia un dosar pentru ca este imposibil sa demonstrezi ce se afla in punga. Igor Dodon a negat ca ar fi primit bani de la Plahotniuc.

Contactati de PRO TV, responsabilii de la Presedentie nu ne-au raspund pentru o a ne oferi o reactie.