Alexandru Slusari a anunta ca Platforma DA va inainta proiectul de modificari la Legea Fondului de sustinere a populatiei si cu micsorarea TVA pentru HoReCa, daca pana miercuri, guvernul nu va solutiona problema.

Publicat:14.04.2020, 10:19

Alexandru SLUSARI, LIDERUL PLATFORMEI DA: "Daca Guvernul, dupa fiasco la Curtea Constitutionala, miercuri nu vine cu proiectul de modificari la Legea Fondului de sustinere a populatiei si cu micsorarea TVA pentru HoReCa, atunci cu aceasta initiativa legislativa va iesi Platforma DA."

Totodata, deputatul spune ca PPDA este gata sa propuna ca taxa aeroportuara in marimea de 50 la suta din suma tarifului pentru modernizarea aeroportului sa fie pentru anul curent acumulata la Fondul de sustinere a populatiei. "Pe viitor aceasta urmeaza a fi anulata, intrucat demult nu exista nici o justificare pentru mentinerea ei", spune Slusari.

Parlamentarul nu intelege de ce se propune micsorarea TVA doar pana la 15 % pentru HoReCa si domeniul turismului.

"De ce sa nu diminuam cota la 8 %, simetric cu cota TVA pentru mai multe produse agroalimentare ? In situatia actuala sectorul, care tot mai mult se scufunda in insolventa, merita un sprijin mai consistent", scrie Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.