Alexandru Slusari a declarat ca Cariera de piatra concasata din Pervomaisc, din 2015, oficial, nu extrage zacamantul si bugetul nostru nu obtine nimic de la aceasta intreprindere. In 2019 in Ucraina, de catre Eugen Buzgan, este inregistrata SRL cu denumirea similara cu cea a intreprinderii de stat moldovenesc. Iar in toata aceasta perioada cariera moldoveneasca din Pervomaisc lucreaza sub paravanul companiei private din Ucraina si in bugetul Republicii Moldova nu vine nici un leu.

Publicat:14.01.2021, 11:08

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PPDA: "Este bine ca doamna presedinte a solicitat sprijinul organelor de ancheta din Ucraina pentru elucidarea problemelor cu proprietatea Republicii Moldova. Dar eu asi prefera ca interes prioritar fata de bunurile noastre sa manifeste autoritatile competente moldovenesti. Mai ales ca impertinenta gruparii criminale din Chisinau, care delapideaza patrimoniul moldovenesc in tara vecina, a ajuns la culmea.

Vin cu informatii pentru organele pretins competente din Moldova referitoare la IS "Cariera de piatra concasata din Pervomaisc", care, apropo, are rezerve de granit pentru aproximativ 170 de ani, insa din 2015 OFICIAL nu extrage zacamantul si bugetul nostru nu obtine nimic de la aceasta intreprindere.

Pe data 2 aprilie 2019 in Ucraina este inregistrata SRL cu denumirea similara cu cea a intreprinderii de stat moldovenesc. Unicul fondator este Eugen Buzgan. Apropo, acestei persoane apartin in tara vecina 15 companii.

Pe data de 2 martie 2020 dl. Buzgan devine consultant principal la una din Directiile Agentiei Proprietatii Publice din Moldova si mai mult timp petrece in Ucraina, decat la locul lui de munca. In toata aceasta perioada cariera moldoveneasca din Pervomaisc de facto lucreaza sub paravanul companiei private cu aceeasi denumire si banii curg garla in toate buzunarele, in afara de bugetul Moldovei.

Astept reactia de la Procuratura generala si CNA. Vreau sa stiu daca dl. Buzgan intr-adevar este persoana de incredere a lui Vladimir Andronache, lucru despre care vorbesc deschis multe persoane din Guvern."

Am toate probe ca dl. Buzgan este un bun cunoscut cu oligarhul ucrainean Prodivus, cel care acum are planuri sa preia sanatoriul Moldova din Odesa. Detalii voi oferi in scurt timp."

Maia Sandu sustine ca a cerut sprijinul organelor de drept din Ucraina ca sa fie investigata situatia proprietatilor tarii noastre acolo. Asta dupa ce in ultima vreme s-a vorbit despre mai multe bunuri vandute la pret de nimic.

Citeste si :  Maia Sandu sustine ca a cerut sprijinul organelor de drept din Ucraina ca sa fie investigata situatia proprietatilor tarii noastre acolo. Asta dupa ce in ultima vreme s-a vorbit despre mai multe bunuri vandute la pret de nimic - VIDEO