Alexandru Slusari ii raspunde lui Andrian Candu, dupa ce democratul a anuntat ieri ca-l va da in judecata in judecata. Candu reactioneaza „isteric”, sustine vicepresedintele PPDA.

Publicat:16.08.2019, 08:43

„De ce turba democratii? De ce Candu in mod isteric ma ameninta cu judecata?

Raspunsul este unu foarte simplu. Frica si disperare! Aceste doua sentimente ii domina pe multi democrati si in primul rand pe finul Al Capone din Grozesti. Inseamna ca Comisia de ancheta pe furtul miliardului merge pe linia corecta.

Ei sunt deprinsi ca Comisiile parlamentare de ancheta de regula au fost niste entitati de buzunar pentru guvernare. Menirea lor era fie de declansare a unor procese obscure impotriva intereselor statului sau opozitiei, cum au fost Comisiile Reidman cu BEM si Vremea cu Open Dialog, fie de dat arbori in situatia de revolta maxima, cum a fost Comisia Raducanu in 2015. Toate materialele trebuia sa fie secretizate. Membrii Comisiei nu au avut dreptul sa vorbeasca public.

Acum cei care s-au deprins sa rezolve toate problemele tari de sub masa nu pot intelege alta paradigma in cadrul Comisiei noastre de ancheta, care activeaza public, a facut peste 80 de demersuri, a audiat deja 23 de persoane, colaboreaza cu serviciile speciale din SUA si cu oameni, care multi ani au tacut. Noi lucram pentru societate, care este in drept sa cunoasca adevarul despre politicienii, care in perioada 2011-2015 s-au implicat si au admis devalizarea sistemului bancar si mai apoi cu cinizm cras au impus tot pe oameni furati sa achite acest furt in suma dubla.

Dl. Candu a crezut ca noi trecem cu vedere faptul participarii lui in tranzactia secreta in 2011 cu multiple active financiar-bancare, care dansul a semnat-o, avand statut de deputat si avand interdictia de a ocupa orice alta functie.

Dansul a sperat ca Comisia nu va observa insistenta lui de a promova ideea acordarii garantiilor de stat pentru cele trei banci, furate in plina zi sub nasul guvernarii. El vorbea de filtre , care nu exista, pentru repartizarea banilor statului si a "uitat" de administratia speciala de stat la acele banci. Rezultat ? Minimum 13,5 miliarde lei au fost sustrasi din cele trei banci in 2 saptamani dupa acordarea garantiilor.

Noi, cei din Comisia, nu suntem procurori si judecatori. Dar nimeni nu ne poate interzice sa spunem alb pe alb. Daca constatam anumite lucruri, imediat le documentam si le expidiem organelor de ancheta. Niciodata nu vom ascunde informatia si nu vom face targuri cu escroci!” a scris Alexandru Slusari.