Deputatul Iurie Renita a publicat petitia unui grup de moldoveni stabiliti in Franta in care se mentioneaza ca Eugen Revenco, recent numit in functia de Ambasador in Republica Franceza, ar fi fost implicat intr-un scandal de coruptie in 2005 si ca ar fi fost cercetat penal. In acest context, deputatul s-a adresat cu o solicitare Procuraturii Generale.

Publicat:16.09.2020, 15:45

"In calitatea mea de deputat am receptionat petitia unui grup de cetateni ai Republicii Moldova, stabiliti in Republica Franceza. Petitionarii reclama faptul ca domnul Eugen Revenco ar fi fost implicat in actiuni de coruptie, comise in perioada aflarii sale in misiunea diplomatica din Geneva, Elvetia. Totodata, petitionarii invoca faptul ca domnul Revenco a fost si protagonistul unui dosar penal pentru depasirea atributiilor de serviciu care, in consecinta, a condus la prejudicierea bugetului de stat", a scris Renita pe pagina sa de facebook.

In acest context, Iurie Renita a solicitat Procuraturii sa ofere informatii daca in privinta lui Eugen Revenco a fost anterior instrumentata vreo cauza penala si care a fost finalitatea acesteia.

Pe data de 2 septembrie, Comisia parlamentara pentru politica externa si integrare europeana a votat candidatura lui Eugen Revenco ca Ambasador al Republicii Moldova in Republica Franceza.