Crearea unui Centru National de Aparare Informationala si Combatere a Propagandei cu denumirea generica „Patriot”este necesar, intrucat autoritatile pot veni cu informatie veridica, in atentia si in interesul cetateanului, inainte ca acesta sa fie abordat prin informatii false. Declaratia a fost facuta de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, in cadrul emisiunii In Profunzime. 

Publicat:29.05.2023, 22:25

Ana REVENCO, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: „Demult trebuia institutionalizate aceste eforturi de lupta cu propaganda si dezinformarea. Odata institutionalizat, ne permite, noua, tururor autoritatilor, sa actionam, in primul rand, sincronizat. Or actionarea sincronizata, lupta cu propaganda, dezinformarea, lupta intr-un mod coordonat, prin anticipare, reactionare, nu post fals, nu post materializarea unui element din razboiul hibrid, dar anticiparea si actionarea proactiva. ”

Revenco precizeaza ca proiectul va oferi ocazia tuturor sa contribuie si sa precizeze exact aceste mecanisme de control. 

Ana REVENCO, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE:Am toata certitudinea ca oamenii inteleg ce inseamna aceasta propaganda, ce inseamna aceasta manipulare, ce inseamna aceasta dezinformare, or ea vine atat de agresiv in viata unui om, in agenda autoritatilor statului incat, chiar si daca se incepe cu acest palier, vor fi foarte vizibile si actiunile.”

Totodata, Ministrul Afacerilor Interne, declara ca toate autoritatile au semnalat despre nevoia de a aborda integrat, lupta cu stirile false, dezinformarea si manipularea.

Ana REVENCO, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: Acum, nemijlocit autorii se cunosc in cladirea Presedintiei, dar nevoia este impartasita de toate institutiile.”

Astazi, presedintele Moldovei, Maia Sandu, a propus sa fie creat Centrul National de Aparare Informationala si combatere a propagandei denumit „Patriot”.

Proiectul initiativei legislative urmeaza sa fie publicat maine pe pagina institutiei prezidentiale pentru consultari publice, iar pana la sfarsitul lunii iunie va fi transmis Parlamentului. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.