Andrei Nastase a depus o sesizare la procuratura pe numele lui Igor Dodon, dupa ce acesta l-a numit pe liderul de la Tiraspol presedinte.

Publicat:03.08.2020, 10:10

Nastase sustine ca acest fapt este o ilegalitate si un act de tradare de tara, precizand ca in acest fel Dodon a incalcat Constitutia. La fel ca si anterior, cei de la presedintie ne-au spus ca expresiile utilizate de presedinte au tinut de un context exclusiv protocolar si nu se extind asupra starii politice de facto privind statutul regiunii transnistrene. Saptamana trecuta, Igor Dodon s-a intalnit cu Vadim Krasnoselski la resedinta sa de la Condrita. In discutie cu acesta, seful statului l-a numit pe liderul din stanga Nistrului presedinte, ceea ce a nemultumit multa lume.

Recent, Igor Dodon l-a numit pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, “presedinte al Transnistriei” in cadrul intrevederii dintre cei doi, care a avut loc pe 28 iulie, la vila prezidentiala de la Condrita. 

Reprezentantii institutiei prezidentiala ne-au spus ca expresia utilizata tine de un context protocolar si nu se extinde asupra starii politice privind statul  regiunii transnistrene. 

Citeste si :  Indignati ca Igor Dodon l-a numit pe Vadim Krasnoselski presedintele Transnistriei, combatantii razboiului de pe Nistru au protestat astazi la resedinta de la Condrita - VIDEO
Citeste si :  Faptul ca Igor Dodon l-a numit Presedintele Transnistriei pe Vadim Krasnoselskii a starnit indignare. Platforma DA anunta ca va depune un denunt la Procuratura si il acuza, la fel ca si PAS, de tradare de patrie - VIDEO