Andrei Nastase este candidatul Platformei DA la functia de primar al capitalei. Decizia anuntata de partid nu este, insa, sustinuta oficial de membrii PAS care l-au sprijinit la alegerile anterioare pentru primaria capitalei. Nastase ne-a spus ca este gata sa lase fotoliul de deputat pentru cel de primar.

Publicat:10.05.2019, 17:29

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PPDA: „Este pozitia PPDA. PPDA va inainta pe Andrei Nastase si este o datorie morala. Alta intrebare este ca oficial Blocul ACUM inca nu a luat decizia si urmeaza sa mai discutam, sa mai analizam.”

Vicepresedintele PPDA ne-a mai spus ca Partidul Maiei Sandu nu ar avea, din cate stie el, o alta candidatura pentru localele din Chisinau, dar e devreme sa se vorbeasca despre o decizie finala. Astazi, Andrei Nastase, care se afla peste hotare, nu ne-a confirmat, nici infirmat aceasta informatie si spune ca va reveni cu un comentariu de luni. De altfel, la urmatorul scrutin din municipiu, liderul PPDA ar putea concura din nou cu socialistul Ion Ceban, deputat si el in Parlament.

Ion CEBAN, DEPUTAT PSRM: „E prematur sa vorbim atata timp cat nu stim nici data alegerilor. - Va doriti sa intrati in cursa? - Sunt un om de echipa, daca se va decide, atunci o sa merg. - Sunteti gata sa renuntati la functia de deputat? - Eu nu m-am tinut de ea niciodata, asa ca...”

De altfel, si fostul primar al capitalei, cu doua mandate si jumatate indeplinite, Dorin Chirtoaca a spus anterior ca se gandeste sa mai intre o data in aceasta cursa. Si comunistii au declarat anterior ca vor avea un candidat pentru localele ordinare din acest an, dar nu au dat nume. Data alegerilor nu a fost stabilita, pentru ca ea trebuie sa fie anuntata de Parlament, iar legislativul nostru nu este functional la doua luni de la alegerile din feburarie. Andrei Nastase a castigat alegerile anticipate pentru primaria Chisinau de anul trecut, dar mandatul sau nu a fost validat, din cauza unor transmisiuni live in care indemna oamenii sa iasa la vot.