Andrei Nastase sustine ca Ilan Sor si Vlad Plahotniuc vor raspunde pentru incalcarile comise, ceea ce s-ar fi intamplat chiar cand ACUM a ajuns la putere, in cazul in care cei doi nu ar fi fugit din tara. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Publicat:12.09.2019, 22:38

Lorena BOGZA: “Sor v-a amenintat cu cureaua, a reusit sa scape, nu are nicio problema in Israel?

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: “Daca mai era Sor si Plahotniuc pe aici erau arestati. Au plecat cand sistemul ne persecuta, ne urmarea, eu si Maia Sandu eram interceptati. Sor are niste dosare penale si va avea si altele. Imediat dupa ce am dispus masuri interne de cautare, l-am anuntat in cautare internationala. Intr-un anumit moment, pot sa spun ca am avut o mica interventie, si acum este anuntat in cautare internationala.

Lorena BOGZA: “Israelul nu-si extradeaza cetatenii?”

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: “Daca nu va fi extradat aici, pentru mine este important sa faca puscarie oriunde.”

Lorena BOGZA: “Va fi cineva pedepsit pentru tergiversarea acestui proces?”

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: Cu siguranta in momentul in care se va termina acest dosar, va veni si timpul cand cei care au inchis niste dosare, acum descoperit ca multe dosare au fost inchise, vor raspunde.”

Lorena BOGZA: “Plahotniuc unde este?”

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: “E plecat din tara. I-as da satisfactia lui Plahotniuc sa spun ca este persecutat. Plahotniuc nu are condamnare, el este anchetat in niste dosare.“

Lorena BOGZA: “Stiti unde se afla?”

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: “Lasati-ma sa ramana aceasta intrebare fara raspuns. Sa nu beneficieze nimeni de raspunsul meu, ma refer aici la Plahotniuc.”

Lorena BOGZA: “Ce asteptati de la partea elvetiana?

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: “Va amintiti cum Harunjen spunea ca nu exista asa o scrisoare. Ne va ajuta si Estonia si Lituania. Sper ca din vizita pe care o voi efectua in Statele Unite vom afla mai multe. Trebuie sa investigheze drumul banilor, cine este beneficiarul. Procurorii, din pacate, nu se pot baza foarte mult pe raportul Kroll. Cel putin din ceea ce am citit in primul raport.”

Lorena BOGZA: Kroll II nu ati vazut?

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: “Inca nu, desi am avut posibilitatea sa am acces la el. Sunt sigur ca s-au cheltuit bani enormi si acest lucru s-a facut pentru a tergiversa procesele.”