Vicepremierul Andrei Spinu a declarat ca Rusia isi doreste sa tina Republica Moldova sub control, ca sa-si poata promova interesele proprii. Mai mult decat atat acesta mentioneaza ca tara noastra a fost si este in vizorul Moscovei tot timpul. Declaratiile au fost in cadrul unei interviu la digi24.ro

Ultimul update: 25.01.2023, 22:01 Publicat:25.01.2023, 21:49

„Este evident ca Republica Moldova a fost in vizorul Moscovei tot timpul, si nu s-a schimbat nimic in ultimii 30 de ani. Rusia isi doreste sa tina Republica Moldova sub control, ca sa-si poata promova interesele proprii, si nu interesele populatiei noastre. Noi vedem foarte clar ca se folosesc elemente ale razboiului hibrid, inclusiv propaganda, finantarea anumitor partide politice de opozitie, tot felul de provocari in diferite zone ale tarii, inclusiv acea criza energetica generata de Gazprom. Acest lucru si l-au dorit permanent, nu este ceva nou, dar acum se acutizeaza, tinand cont de ce vedem ca se intampla in Ucraina”, a declarat Spinu. 

Totodata, vicepremierul a mentionat ca autoritatile de la Chisinau urmaresc cu atentie evolutiile din regiunea transnistreana, iar ceea ce isi doresc cel mai mult este sa patreze pacea. Spinu subliniaza, de asemenea, ca in prezent nu sunt indici de careva riscuri in regiune. 

„Situatia este complicata si evident ca noi, si la Guvern, dar si la Presedintie analizam foarte serios toate riscurile din aceasta perspectiva. Adevarul, care este si cunoscut, de 30 de ani nu prea s-a investit in capacitatile militare ale tarii noastre. Evident, de abia acum se fac primele incercari pentru a reveni si a dota armata nationala, astfel incat sa fim pregatiti pentru provocari. Mesajul actualei guvernari este ca noi ne dorim pace si vom face in primul rand tot ce ne sta in putere ca sa pastram aceasta pace, necesara pentru tara noastra”, a explicat Andrei Spinu. 

Acesta a augat ca cetatenii Republicii Moldova, nici pe malul stang, dar nici pe malul drept al Nistrului nu-si doresc razboi, indiferent cati soldati ai Rusiei sunt in regiunea transnistreana.

Andrei Spinu se afla la Bucuresti. Acesta s-a intalnit cu ministrul Energiei al Romaniei, Virgil Popescu, cu care a discutat despre prioritatile bilaterale din domeniul energetic: livrarea de gaze si energie electrica, interconectarea liniilor electrice de inalta tensiune (Balti - Suceava), investitii romanesti in sectorul energetic din tara noastra, colaborarea in domeniul energiei nucleare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.