Andrian Candu ii cere lui Alexandru Slusari sa se abtina de la acuzatii publice si il ameninta ca il va da in judecata. Democratul se arata nemultumit ca pe umerii lui a fost pusa o parte din vina pentru miliardul furat. Candu reactioneaza isteric si bolnavicios, sustine vicepresedintele PPDA.

Publicat:15.08.2019, 18:46

Andrian CANDU, DEPUTAT PDM: “Membrii guvernului, condus de Leanca,/a luat cea mai buna decizie la acea ora. Deciziile guvernului sunt colective, raspunderea e solidara. Daca e sa raspunda Candu sau Leanca, atunci toti ministrii de la acea ora, inclusiv Maia Sandu, trebuie sa raspunda la fel. La acea sedinta nicio opinie separata nu a fost exprimata.”

Se intampla dupa ce acum cateva zile, Alexandru Slusari a cerut Procuraturii Generale declansarea unei anchete penale pe numele lui Andrian Candu, Iurie Leanca, Anatol Arapu si Dorin Dragutanu, pentru ca ar purta fiecare o parte de vina pentru devalizarea sistemului bancar. Andrian Candu sustine ca Slusari ar trebui sa se abtina de la acuzatii publice.

Andrian CANDU, DEPUTAT PDM:“Toti acesti presedinti de comisii care isi permit sa iasa in fata presei cu opinii personale pot fi catalogate ca declaratii politice si nu au fundamentare juridica.”

Candu zice ca ar putea sa il dea in judecata pe Slusari si sa ii ceara despagubiri.

Alexandru SLUSARI, PRESEDINTELE COMISIEI PARLAMENTARE DE ANCHETA: “Comisia nu emite doar raporte. El reactioneaza isteric, bolnavicios.”

Printre altele, astazi, legislativul a decis sa-i ofere inca o luna la dipozitie Comisiei parlamentare care anchetaza cum s-a furat miliardul. Acest lucru inseamna ca abia in octombrie, deputatii vor prezenta raportul cu rezultatele investigatiilor. Membrii comisiei spun ca este nevoie de mai mult timp pentru o ancheta mai ampla, iar numarul persoanelor care trebuie audiate - a crescut.