Conducerea Partidului Democrat negociaza cu socialistii preluarea unor ministere. Declaratiile au fost facute de Andrian Candu.

Publicat:19.02.2020, 12:06

Andrian CANDU: "Se impart anumite ministere. Sa fie corecti si sa declare deschis.

Vedem ca actuala conducere prefera o coalitie cu PSRM fara sa poarte discutii cu colegii. Modul in care se duc tratativele este las. In loc sa recunoaca, se intalnesc pe ascuns in sedinte secrete cu Ion Chicu si Igor Dodon. Se imbratiseaza si fac fotografii. A doua zi conducerea ne trimite comunicate ca n-a negociat nimic.

Jocul cui il faceti? In interesul cui actionati? Pe cine reprezentati? Sau interesele personale prevalaeaza?"

Astazi, sase deputati democrati, in frunte cu Andrian Candu, au anuntat ca parasesc PD si formeaza un nou grup parlamentar. Motivul ar fi faptul ca nu sunt de acord cu viziunile actualei conduceri a PD.

Cei sase deputati sunt: Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Sergiu Sarbu, Corneliu Padnevici, Graur Eleonora, Repesciuc Grigore.

Amintim ca luni seara, conducerea PDM si a PSRM s-a intalnit pentru discutii la Parlament. La sedinta a participat presedintele Igor Dodon si premierul Ion Chicu.

Desi initial, unii au spus ca acolo se pun bazele unei coalitii PD-PSRM, ulterior responsabilii de la parlament au emis un comunicat in care era mentionat ca la sedinta responsabilii din cele doua formatiuni au discutat despre ceea ce priveste agenda comuna de lucru a Parlamentului si Guvernului.

CITESTE SI: Reactia lui Pavel Filip privind plecarea celor 6 deputati din PD

CITESTE SI: Sase deputati au parasit Partidul Democrat. Ei vor crea un nou grup parlamentar

CITESTE SI: Ultima ora. Andrian Candu pleaca din Partidul Democrat. Anuntul facut de acesta

CITESTE SI: Scindarea PD, joi seara, In Profunzime. Invitati: Andrian Candu si Dumitru Diacov