Monica Babuc sustine ca nu vede un vot comun impotriva Guvernului cu cei din opozitie alaturi de Partidului Sor si a celor din PRO Moldova. Deputatul mentioneaza ca este necesar un dialog cu colegii de dreapta si "cu fortele sanatoase din PSRM" care ar putea si ele contribui la crearea unei coalitii largi de salvare nationala. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Publicat:24.07.2020, 00:41

Monica BABUC, DEPUTAT PD:"Dialogul dintre Partidul Democrat din Moldova si fractiunea sa in parlamentul RM, cu partenerii nostri din opozitia veritabila cu Partidul Actiune si Solidaritate si Platforma DA, s-a inchegat abia acum foarte recent inainte de procedura de votare a motiunii de cenzura. Eu am o mare speranta vizavi de aceea ca noi vom continua acest dialog si noi vom continua, de ce nu, sa discutam si cu fortele sanatoase din PSRM, care ar putea si ele contribui la crearea unei coalitii largi de salvare nationala."

Sergiu Litvinenco exclude o eventuala discutie cu Partidul Socialistilor din cauza experientei nefericite din fosta coalitie. Deputatul PAS sustine ca cel mai bine ar fi ca Partidul Democrat sa isi retraga sprijinul guvernului Chicu, pentru a putea discuta despre instituirea unui nou guvern.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "Noi cu Igor Dodon ne-am fript o data, noi am vrut sa facem reforma justitiei, iar el s-a speriat de un procuror general care l-ar fi intrebat ce-s cu culioacele pe care le ia de la Plahotniuc.  Ar fi foarte bine daca PD-ul i-ar retrage sprijinul acestui guvern, dupa care noi putem discuta limpede, cum sa facem ca sa instituim un alt guvern pentru ca responsabilitatea pentru puterea pe care o are Dodon este totusi la PD.

Monica BABUC, DEPUTAT PD: "Partidul Democrat nu are o idee fixa in mentinerea guvernului Chicu, noi suntem de acord ca orice guvern poate fi inlocuit cu un guvern mult mai bun, noi suntem gata de discutii cu colegii de pe dreapta, dar noi reiteram ce am declarat si anterior. Asteptam sa ni se spuna care este solutia, in momentul in care fractiunea Partidului Democrat nu ar vota un alt guvern, niciodata si sub nicio forma cu partidul Sor si cu transfugii din PRO Moldova. Cum atunci gasim o solutie ca sa instalam un guvern nou, mai bun si care ar face fata acestor provocari. Noi suntem categoric deacord ca sa monitorizam si sa contribuim la organizarea unui proces electoral absolut legal."