Maia Sandu ar primi cele mai multe voturi din partea moldovenilor, daca duminica viitoare ar fi organizate alegerile prezidentiale. Asta arata rezultatele unui sondajului realizat de Institutul de Politici Publice.

Publicat:04.09.2023, 10:51

29,4% dintre respondenti au raspuns ca si-ar da votul pentru Maia Sandu, in cazul in care duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru functia de presedinte al Republicii Moldova. Aceasta este urmata de fostul sef de stat Igor Dodon, cercetat penal pentru multiple capete de acuzare, cu aproape 18,1 la suta din respondenti. In top trei, se regaseste si primarul capitalei, Ion Ceban, cu 5,6%.

Renato Usatii s-a clasat pe locul patru, iar Ion Chicu pe locul cinci. Urmeaza Ilan Sor, Vladimir Voronin, Vlad Filat, Dorin Chirtoaca, Igor Munteanu, Dinu Plingau, Ion Sula.

Totodata, aproape 10 la suta din respondenti au spus ca nu ar participa la alegeri.  

Sondajul a fost comandat de Institutul de Politici Publice, sustinut si finantat de Fundatia Soros Moldova si realizat de CBS Research. Studiul a fost efectuat in perioada 9-23 august pe un esantion de 1.215 de respondenti, prezenti fizic pe teritoriul Republicii Moldova.