Fosta deputata a Platformei DA, Arina Spataru, a carei candidatura la functia de primar al orasului Balti a fost respinsa de CEC, boicoteaza alegerile locale. 

Publicat:21.11.2021, 13:28

Arina SPATARU, EX-DEPUTATA A PLATFORMEI DA: "Prin acest live vreau sa atrag atentia tuturor oamenilor si explicatia CEC-ului si a CECE Balti. De ce in apropierea sectiei de vot ,,Casa Ofiterilor”, la nu mai mult si nici mai putin de 200 de metri distanta sta bannerul unei candidate, care a venit in Balti si face ravagii. Iar pe cealalta parte a panoului sta imaginea unui alt candidat."

Fosta deputata afirma ca alegerile la Balti sunt organizate dupa principiul „Cine plateste, acela comanda muzica".

Arina SPATARU, EX-DEPUTATA A PLATFORMEI DA: "Fac apel catre balteni sa boicoteze alegerile."

Potrivit articolului 52, alineatul 10 din Codul Electoral al Republicii Moldova, in ziua alegerilor nu se admite nici un fel de agitatie electorala in incinta sectiei de votare sau la intrarea in localul sectiei de votare.

Arina Spataru si-a anuntat pe 1 octombrie candidatura la functia de primar al municipiului Balti din 21 noiembrie.

Arina Spataru a fost deputat in Parlamentul de la Chisinau din partea blocului Electoral „ACUM” din februarie 2019. In urma alegerilor, Spataru a fost deputata si membru al Biroului Politic Permanent al Platformei DA. In 2018, Arina Spataru a candidat la functia de primara a municipiului Balti.