Biroul Politici de Reintegrare isi exprima regretul in legatura cu intentia Tiraspolului de a prelungi autoizolarea populatiei sub pretextul pandemiei de COVID-19 pana la data de 1 decembrie.

Publicat:17.09.2020, 10:11

Biroul Politici de Reintegrare considera ca virusul nu trebuie utilizat in scopuri politice si in calitate de justificare pentru incalcarea drepturilor omului.

"Criza generata de pandemie constituie un test dur pentru toate autoritatile statale si capacitatea acestora de a interveni si de a ne adapta la noile imprejurari, ori accesul la locul de munca, la serviciile medicale, la educatie, la libera circulatie nu pot ingreuna si mai mult situatia locuitorilor care necesita sa se deplaseze.

Fara a diminua din importanta crizei epidemiologice si necesitatea de a proteja populatia de riscul infectarii, Biroul considera ca virusul nu trebuie utilizat in scopuri politice si in calitate de justificare pentru incalcarea drepturilor omului.

Biroul indeamna repetat reprezentantii Tiraspolului sa dea curs initiativelor Chisinaului de cooperare in domeniul sanitar-epidemiologic, in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii si face apel catre partenerii internationali si cei locali de a avea in atentie aceasta situatie ce vizeaza drepturile omului", se arata in comunicatul emis de guvernul RM.