Autoritatile din Moscova au emis mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc. Anchetatorii rusi cer extradarea fostului lider PD si cred ca acesta s-ar afla in Statele Unite. Democratii nu ne-au raspuns la telefon pentru comentarii.

Publicat:05.08.2019, 17:14

Mandatul de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc a fost emis astazi de o instanta din Moscova. Potrivit agentiei de presa Tass, fostul lider democrat este acuzat ca ar fi facut trafic de droguri, dar si pentru ca ar fi organizatorul unei grupari, care a scos ilegal din Rusia peste 37 de miliarde de ruble, in 2013-2014. Avocata lui Plahotniuc respinge acuzatiile.

Daria CONSTANTINOVNA, AVOCATA LUI VLAD PLAHOTNIUC: „Nu exista elemente de crima in actiunile imputate lui Plahotniuc. Persecutia sa in Rusia este de natura politica."

Pe 29 iulie, Ministerul rus al Afacerilor Interne a cerut instantei din Moscova sa elibereze mandat de arest preventiv in lipsa lui Plahotniuc. Totodata, achetatorii mai solicita extradarea fostului lider PD. 

SERVICIUL DE PRESA AL MINISTERULUI RUS DE INTERNE: „In acest caz, au fost adunate suficiente dovezi, care sa confirme implicarea lui Plahotniuc in crimele care i-au fost imputate si se solicita extradarea sa in Rusia.”

In iunie, Vlad Plahotniuc, dar si Constantin Tutu au fost pusi sub acuzare in Rusia, fiind suspectati ca au facut contrabanda cu hasis, adus din Africa de Nord si transportat prin UE catre tarile CSI. Achetatorii rusi sustin ca Vlad Plahotniuc s-ar afla in Statele Unite. Democratii nu ne-au raspuns la telefon pentru comentarii.