Si in timp ce oamenii ii cereau demisia, Igor Dodon sarbatorea, așa cum a spus el, eliberarea Basarabiei de sub ocupatia fascista, in ziua in care, de fapt, teritoriul a fost anexat la URSS. Revenit din vacanta de la Moscova, in loc sa stea in carantina, presedintele a participat astazi la o cursa de masini retro si, fara sa poarte masca sau manusi, a facut bai de multime, iar apoi a mers la Sadova, la cules struguri.

Publicat:23.08.2020, 19:40

N-a reusit sa ajunga bine acasă ca, in loc sa stea in carantina, asa cum sunt obligati sa o faca toti cetatenii care intra in tara, președintele și-a început ziua participând la o cursa de masini retro. Fara sa poarte masca sau manusi, Igor Dodon s-a asezat dintr-un automobil in altul si s-a imbratisat cu oamenii de acolo cochetand cu aparatele de fotografiat care roiau in jurul lui.

Cursa a ajuns pana la Serpeni, acolo unde Dodon a mers alaturi de ambasadorul Rusiei in tara noastra, Oleg Vasnetov sa sarbatoareasca eliberarea tarii noastre de sub ocupatia fascista, asa cum a spus el, in ziua in care Basarabia a fost anexata la URSS.

Si acolo, presedintele, fara sa poarte vreun obiect de protectie, a dat mana cu militarii, veterani si alti oameni care erau prezenti la eveniment. La fel, acesta a uitat si de distanta fizica, imbratisandu-se cu adulti sau copii. 

Apoi, presedintele a ajuns in via de la Sadova unde s-a filmat cum culege strugurii.

Am intrebat responsabilii de la Presedintie de ce presedintele nu sta in carantina, asa cum zilele trecute a fost la Moscova calatorind in scop personal si nu de serviciu. Acum cateva zile, responsabilii de la politia de frontiera ne-au spus ca acesta va trebui sa stea in autoizolare 14 zile.

Olesea DUNASI, PURTATOR DE CUVANT AL POLITIEI DE FRONTIERA:Indiferent de tipul pasaportului, toate persoanele sunt obligate sa indeplineasca aceasta fisa epidimiologica si persoana va fi nevoita sa respecte autoizolarea, daca nu prezinta documente confirmative pentru scopul calatoriei.”

Astazi, reprezentantii Politiei de Frontiera nu ne-au raspuns la telefon si nici purtatorul de cuvant al presedintiei nu a reactionat la mesajul nostru in care am intrebat de ce seful statului nu sta in carantina, asa cum spune legea stabilita de guvernul pe care il sustine. Igor Dodon a mai fost la Moscova saptamana trecuta si nu a stat nicio zi in carantina, motivand ca era o vizita de serviciu.