Candidatii la functia de Procuror General vor trebui sa treaca printr-un concurs care va avea doua etape. Dupa interviul de la Ministerul Justitiei, acestia vor fi luati la intrebari si de membrii Consiliul Superior al Procurorilor, iar candidatul ales va fi inaintat presedintelui. Guvernul a votat astazi modificari la legea Procuraturii, iar ca sa intre in vigoare proiectul trebuie sa treaca si de Parlament.

Publicat:13.09.2019, 18:31

Din comisia de la ministerul Justitiei vor face parte sapte membri, a spus Olesea Stamate, iar printre acestia va fi si un reprezentant al Parlamentului. 

Daca modificarile la legea procuraturii vor intra in vigoare, atunci cei 7 candidati care si-au depus dosarele la concursul organizat de CSP vor trebuie sa o faca din nou. Ulterior, ei vor fi chemati la audieri la ministerul Justitiei, iar apoi candidatii alesi vor fi luati la intrebari si de membrii CSP.

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Vor avea ocazia sa-si depuna documentele la un concurs autentic care va fi jurizat de oameni potriviti, cu experienta, cu reputatie ireporsabila, unul dintre ei din afarara tarii.” 

Modificarile la legea procuraturii au fost propuse acum doua saptamani de ministrul Jusitiei, Olesea Stamate. Ca sa intre in vigoare, proiectul trebuie sa treaca si de Parlament. Votul ar putea avea loc saptamana viitoare, a anuntat prim-ministrul.