Cazul cu sacosa neagra ar putea ajunge pe masa Parchetului European condus de Laura Codruta Kovesi. Iurie Renita sustine ca va depune un demers oficial catre institutie unde va cere sa fie investigate imaginile in care apare Igor Dodon si Vlad Plahotniuc. Se intampla dupa ce Procuratura Anticoruptie a respins din nou demersul deputatului, declarandu-l neintemeiat. Renita a acuzat oamenii legii ca ar fi la cheremul lui Igor Dodon.

Publicat:30.07.2020, 17:45

„Procuratura e la cheremul lui Dodon... Dupa ce Procuratura Anticoruptie a respins cererea mea doar pentru a-l proteja pe Dodon si pe prietenii lui, ma vad obligat sa fac un demers oficial catre Parchetul European, condus de Laura Codruta Kovesi, cu solicitarea examinarii integrale a dosarului de coruptie si de tradare de patrie, avandu-i in calitate de protagonisti pe Dodon, Plahotniuc si Iaralov", a scris Iurie Renita pe pagina sa de facebook. 

Decizia vine dupa ce demersul sau repetat catre organele de drept de a incepe totusi urmarirea penala pe cazul imaginilor in  care apare Igor Dodon si Vlad Plahotniuc impartind sacosa in care se presupune ca erau bani, a fost respins.  

Deputatul precizeaza ca procurorilor le-a ajuns o singura zi ca sa ia decizia, spunand ca demersul sau este neintemeiat. 

Am incercat sa obtinem un comentariu de la seful interimar al Procuraturii Anticoruptie, dar acesta nu ne-a raspuns la telefon. Nici presedintele nu a reactionat deocamdata. 

Pe 24 iunie Procuratura Generala a anuntat printr-un comunicat de presa ca Procuratura Anticoruptie a examinat denuntul depus de Andrei Nastase si adresarea lui Iurie Renita, de la sfarsitul lunii mai, prin care cereau investigarea circumstantelor rezultate din inregistrarile video. 

Procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale pe motiv ca faptele persoanelor vizate in inregistrari nu intrunesc elementele vreunei infractiuni. Acestia au mai precizat ca in cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit ce era in sacosa si nici obiectul cu care a fost facuta inregistrarea.