Ambasadorul SUA in Moldova, Kent D. Logsdon, spune ca urmareste dosarul lui Igor Dodon pentru a se asigura ca toate procedurile juridice sunt respectate deoarece acest lucru este important pentru SUA. Declaratiile au fost facute in cadrul unei emisiuni televizate de la JurnalTV. 

Publicat:14.06.2022, 09:33

De asemenea, ambasadorul a fost intrebat ce crede despre acest dosar pe numele fostului presedinte, este o infaptuire a justitiei sau un dosar politic? 

„Este important ca suprematia legii sa fie esenta in orice societate. Evident cand se intampla astfel de cazuri, SUA isi doresc sa se asigure si in public si in privat ca toate procedurile juridice sunt respectate. Desigur noi avem discutii cu oficiali din Guvern ca sa ne asiguram ca toate procedurile juridice sunt respectate. Urmarim cazul domnului Dodon, al PSRM exact din acelasi motiv, pentru ca vrem sa ne asiguram ca toate procedurile juridice sunt respectate. Este un lucru foarte important pentru SUA, noi facem asta in toata lumea”, a raspuns Kent D. Logsdon.

Oficialul a mai adauga ca poate interveni in procesele judiciare, insa vrea sa se asigure ca ingrijorarile SUA legate de respectarea procedurilor juridice si respectarea suprematiei legii sunt cunoscute.

Igor Dodon se afla in arest la domiciliu pentru 30 de zile. Curtea de Apel a respins recursul procurorilor, de a-l plasa in izolator, dar si pe cel al avocatilor, care au solicitat ca fostul presedinte sa fie eliberat. Procurorii s-au aratat nemultumiti ca instanta a permis ca Dodon sa foloseasca telefoanele, spunand ca astfel pot fi distruse probe sau pot fi influentate anumite persoane ca sa depuna marturii in favoarea ex-presedintelui.

Fostul presedinte este banuit de corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala. Asta, dupa ce in mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video in care se vede cum Igor Dodon, primeste o punga neagra de la Vlad Plahotniuc.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.