Andrei Nastase spune ca blocul ACUM nu a votat pentru ca Vladimir Turcan sa ajunga presedinte la Curtea Constitutionala. Acesta spune ca Platforma DA si-ar fi dorit ca in calitate de presedinte sa fie un "exponent al societatii civile."

Publicat:12.09.2019, 22:07

Andrei NASTASE, MINISTRU DE INTERNE: "Este o mare problema, din punctul meu de vedere. ACUM nu a votat pentru domnul Turcan. ACUM a votat in Parlament niste candidati ca sa ajunga la CC. Platforma DA a militat pentru Domnica Manole. Ne-am fi dorit ca presedinte sa fie un exponent al societatii civile, sa existe interesul public. Cei care au fost trimisi acolo, au uitat de niste principii fundamentale."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE INPROFUNZIME: "Exista vreo diferenta intre faptul ca Blocul ACUM l-a votat pe Turcan in Parlament sa ajunga la CC si de ce el nu poate fi presedinte?"

Andrei NASTASE, MINISTRU DE INTERNE:"Eu nu am spus ca nu are dreptul. Eu ca si om care sunt in afara mi-am tras niste concluzii si am spus ca asa ceva este inadmisibil. Eu am mizat pe bunul simt al oamenilor, am pornit cu incredere, ce s-a intamplat, ei au mers si au scuipat pe interesele oamenilor. Ce am facut eu, mi-am tras niste concluzii, nu mai accept ca lucrurile sa nu se discute."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE INPROFUNZIME: "Cine este al patrulea judecator care a votat? Poate a fost Domnica Manole?"

Andrei NASTASE, MINISTRU DE INTERNE: "E si pentru mine o enigma. Si unii, si altii au spus ca nu au votat. Doamna Domnica Manole si-a demonstrat caracterul in strada si la proteste. Aici e mare dilema. Intr-o buna zi va iesi la iveala, dar cu ce ne ajuta? S-a produs ceva, am tras concluzii, iata de ce blocul ACUM insista pe o comisie clara pentru a alege Procurorul General."