Dupa ce Vlad Filat a fost eliberat, Dorin Chirtoaca a venit cu o reactie pe pagina sa de Facebook. Liderul PL spune ca procesul prin care a iesit fostul premier din inchisoare trebuia sa fie facut public si transparent.

Publicat:04.12.2019, 12:54

Dorin CHIRTOACA, LIDER PL: "Intr-o asemenea situatie este corect sa ies in diresc si sa spun lucrurilor pe nume. Este un subiect prea important. Imi amintesc ziua in care a fost arestat, cat de mizerabil si de las a procedat Plahotniuc. A fost evenimentul anului, daca nu a intregii independente.

Ma uit cum s-a intamplat azi, nu au fost comunicate de presa, a fost cumva pe ascuns. Senzatia asta mi-a provocat greata.

Dupa care au aparut reactiile politicienilor, Dodon spune ca a fost o surpriza, cei din blocul ACUM spun ca nici ei nu au nicio treaba, actualul ministru al Justitiei da vina pe fostul ministru al Justitiei. Doamna Stamate invers.

Oricat il urasc eu pe Dodon, eu nu i-as dori nici lui, nici altul criminal de pe fata pamantului, sa treaca printr-o asemenea procedura lasa prin care a trecut Filat si Platon. Trebuia sa fie un proces public, transparent.

Daca noi vrem sa fim civilizati trebuie sa facem ca sistemul sa functioneze. Judecata asta nu a fost corecta, in ceea ce-l priveste pe Filat.

Am spus de multe ori ca el trebuie eliberat, dar nu prin metoda care s-a facut azi. Imi pare rau ca nu si-au asumat raspunderea, nici Dodon, nici Sandu. S-a procedat las si astazi, asa cum s-a procedat in 2015."