Comisia Electorala Centrala a aprobat in cadrul sedintei de ieri, programul calendaristic pentru realizarea actiunilor de organizare si desfasurare a alegerilor locale noi pentru functia de primar in unele localitati din data de 16 octombrie 2022.

Publicat:06.08.2022, 13:11

„Documentul stabileste actiunile ce urmeaza a fi intreprinse pentru organizarea alegerilor locale noi, termenele de realizare a acestora, precum si responsabilii de fiecare actiune pornind de la competentele principalilor subiecti implicati in procesul electoral. Acesta urmeaza sa fie transmis, spre informare si realizare, in limita competentelor, partidelor politice, autoritatilor publice locale, precum si organelor electorale, dupa constituirea lor”, se arata in comunicatul emis de CEC. 

Totodata, in conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorala pentru alegerile locale noi incepe din 8 august 2022.

Pe 16 octombrie 2022, vor avea loc alegeri locale noi in trei localitati din tara: satul Salcuta din raionul Causeni; comuna Ialpujeni din raionul Cimislia si comuna Braniste din raionul Riscani.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.