Vlad Batrancea, deputatul care a rupt demonstrativ in Parlament harta Romaniei Mari, ramane in grupul de prietenie cu Romania. Asta desi cativa deputati, in special din PL, au solicitat excluderea acestuia. Batrancea a venit astazi la sedinta cu o fotografie in care afirma ca ar fi Mihai Ghimpu, purtand cravata de pionier si l-a propus pe acesta in grupul de prietenie cu Rusia.

Publicat:17.03.2016, 15:22


George MOCANU, DEPUTAT NEAFILIAT: ”Un deputat si-a permis sa depaseasca etica si bunul simt si sa rupa harta, nu e corect sa faca parte din grupul cu Romania pentru ca sfideaza bunul simt. Este vorba de Vlad Batrancea.”


Alina ZOTEA, DEPUTAT PL: ”Din cauza comportamentului agresiv cand a rupt harta, consideram aceasta actiune incorecta si irationala”


Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: ”Nu a fost un gest impotriva statului Romania contemporan, era un gest impotriva propagandei unioniste in scoli.”


Mai mult, Vlad Batrancea a adaugat ca il propune pe Mihai Ghimpu membru in grupul de prietenie cu Rusia.


Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: ”Am aici o poza ati compus si poezii, si excursie in mausoleu si la Lenin va facem, sa vedeti cui ati scris poezii.”

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Vedeti ca nu m-am inscris in grupul de prietenie cu Rusia, imi expun punctul de vedere, ca e tara ocupanta, armata a 14-a si cand pleaca delegatia nu trebuie sa fie acolo un om care se uita chioras.”


Cu toate acestea, Mihai Ghimpu a acceptat ca socialistul sa faca parte si in continuare din grupul de prietenie cu Romania. 


Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Da vreau sa vad cat de curajos vei fi cand ai sa te duci acolo si te-a intreba presa despre harta cu Romania, si te-or intreba deputatii. Da ma tem ca tu n-ai sa ajungi acoloo!” 


Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: ”La prima solicitare, dle Batrancea, veti merge in deplasare la Bucuresti.”


Eugen Tomac, fost membru al comisiei comune pentru integrare europeana Romania – Republica Moldova, se declara surprins ca legislativul de la Chisinau l-a inclus pe Batrancea in acest grup si califica gestul parlamentului drept lipsa de maturitate politica.


Eugen TOMAC, EX-MEMBRU AL COMISIEI INTEGRARE EUROPEANÄ‚ RO-RM: ”Actul nu este doar o actiune politica, este o sfidare la adresa a 22 mln de cetateni romani. Nu cred ca mai are dreptuls a treaca Prutul. La Bucuresti este privit cu jale.”


Un alt deputat socialist i-a dedicat o poezie lui Mihai Ghimpu.


Grigore NOVAC, DEPUTAT PSRM: ”Fiind elev era comsomolist/acum el este unionist.”


Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Hotul striga vine hotul, bolnavul striga vine  bolnavul. Dlor pro-Kremlin si poeti peste noapte, eu sunt roman cu acte in regula”


La sfarsitul anului trecut, Vlad Batrancea a rupt harta Romaniei Mari, in semn de protest fata de un ordin al ministerului Educatiei prin care harta urma sa fie repartizata in toate scolile din tara, drept donatie din partea unei asociatii. Atunci, liberalii au cerut ca acesta sa fie declarat persona non-grata in Romania.